Corals Infantils

cat / esp / eng

Infantils

Les Corals Infantils de la Coral Renaixença foren fundades al gener de l’any 1979.

Durant els primers mesos érem els Més Petits i els Petits de la Coral Renaixença i, així, debutaren en el seu primer concert el dia 27 de juliol de 1979. Ben aviat, per votació dels seus cantaires, es passaren a dir Coral Patim-Patam, els primers, i Coral Esqueix, els segons.

Durant el curs 1994/95 es creà la Coral No ve d’un to, que passà a estar formada per cantaires d’entre 11 i 15 anys, quedant la Patim-Patam amb els cantaires de 3 a 5 anys i la Esqueix amb els de 6 a 10 anys.

Actualment, estem formades per una quarantena de cantaires entre 3 i 16 anys.

Durant aquests anys hem celebrat uns 300 concerts per tot Catalunya. La Setmana Santa del 2002 vam fer la nostra primera sortida a l’estranger en un intercanvi amb la coral de Santo António dos Cavaleiros (Portugal), que l’any anterior ens havia visitat. L’any 2010 vam actuar a Vitòria en el marc d’un intercanvi amb l’escolania Olabide d’aquella ciutat.

Entre els concerts importants, cal recordar el celebrat al Palau de la Música l’octubre de l’any 2004 amb motiu de la celebració del 25è Aniversari; el del Palau de la Generalitat el març del 1988; les 9 trobades

de corals infantils organitzades entre els anys 1980 i 1989; els 25 concerts efectuats a Montserrat coincidint amb la Romeria del poble; les participacions en les trobades generals del SCIC al Palau Sant Jordi, entre els anys 1997 i 2006; i els diferents Juguem Cantant de la Coral Patim-Patam.

Com a esdeveniments significatius cal recordar els dos muntatges de música de Walt Disney duts a terme: el primer va ser estrenat l’any 1989 amb motiu del desè aniversari i representat diverses vegades per tot Catalunya; i un segon musical estrenat l’any 1994, amb motiu del quinzè aniversari.

També el muntatge de la cantata 43 minuts i 31 segons amb Yoli Pastitxet, d’Antoni-Olaf Sabater, en què intervingueren prop de 400 cantaires de diverses escoles de Sant Boi, participant així en el nostre aniversari al Palau de la Música Catalana, l’any 2004.

Per a la celebració del 30è aniversari, les corals Patim-Patam i Esqueix vam representar la Cantata per a una tortuga, de Dani Coma i Pedrals, i la No ve d’un to va interpretar amb veu i balls un recull de cançons del musical Mamma mia, d’ABBA, traduïdes al català per Laia Cobo. A més, per seguir amb els actes de celebració, vam fer un intercanvi amb la Coral Olabide Haur Abesbatza de la Olabide Ikastola, de Vitòria (País Basc).