Direcció

L’equip musical de la coral està constituït per:

DIRECTOR

Marc Díaz Callao

SOTS-DIRECTOR i PIANISTA

Paul Perera i Arguedas


2019 – actualitat

Marc Díaz Callao

Nascut el novembre de l’any 1993, inicia la seva educació musical a l’Escolania de
Montserrat estudiant violoncel, piano i orgue.

Continua la seva formació al Conservatori de Tarragona, on finalitza el Grau Professional en orgue amb les qualificacions de Matrícula d’Honor i Premi Extraodinari per unanimitat.

Posteriorment, cursa els estudis de direcció de cor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb els mestres Josep Vila i Johan Duijck, obtenint una Matrícula d’Honor pel seu Concert de Final de Grau, en el qual dirigeix l’Officium Defunctorum de T. L. de Victoria. Durant aquest període estudia també orgue i música de cambra amb Juan de la Rubia i Oscar Candendo.

Segueix amb la seva formació a Suècia estudiant un màster en direcció de cor al KMH d’Estocolm amb el director i organista Fredrik Malmberg, on finalitza els seus estudis realitzant un concert amb el prestigiós Cor de la Ràdio de Suècia. Allà també col·labora amb l’Eric Ericsons Kammarkör.

En el camp de la direcció, és membre fundador i director del Cor Cererols, dirigeix el Cor GAC i ha col·laborat amb el Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona. Recentment, col·labora pel Festival Bachcelona com a preparador de cor. També ha dirigit el cor Arsinnova, ha estat assistent de la Polifònica de Vilafranca i director del cor català participant al Festival C.H.O.I.R., celebrat a Ochsenhausen (Alemanya), durant les edicions del 2015 i 2016.


2014 – actualitat

Laia Santanach i Vallvé

Laia Santanach i Vallvé ha estudiat direcció amb Josep Vila i Casañas. Ha estudiat cant amb Marta Mathéu al Conservatori Superior de Música i amb Lluís Vilamajó. És titulada professora superior de flauta travessera pel Conservatori Superior de Música de Barcelona, llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

A més a més de la Coral Renaixença, actualment dirigeix el Cor de Noies Roig Korai de l’Orfeó Gracienc i i el cor de joves de Musicant, tots dos de Barcelona. Ha estat directora fundadora del cor de cambra GAC de Barcelona i ha dirigit la Coral La Fuga de Lluïsos de Gràcia, el Cor Tessàlia de Barcelona i ha codirigit el Cor Trobada junt amb Ariadna de Casacuberta. Ha fet de sots-directora de Lluís Vilamajó a la Polifònica de Puig Reig i al Cor de Cambra de la Diputació de Girona. Ha fet de directora preparadora dels cors del Messies participatius de La Caixa a Granada.

Ha realitzat cursos de formació en direcció coral amb Martin Schmidt, Johan Duijck, Néstor Andrennacci, Christian Grube, Werner Pfaff, Javier Busto, Vasco Negreiros i altres impartits per la FCEC. Igualment ha rebut formació de cant i tècnica vocal d’Oriol Rosés i Carlos Mena i formació en Cos-Art de Carme Ciuró.
Ha cantat al cor professional Alumni de l’ESMuC. Ha format part, entre altres, del Cor de Noies de l’Orfeó Català dirigit per Lluís Vilamajó, del Cor Femení Voxalba dirigit per Elisenda Carrasco i del Cor de Cambra de Diaula, també sota la direcció de Lluís Vilamajó. Organitza i canta als projectes de Fònics 2.0.
Ha estat membre de l’equip tècnic de la FCEC.


2015 – actualitat

Paul Perera Arguedas

Obté el Grau Professional al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i el Grau Superior de piano a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

Músic polifacètic, s’ha especialitzat en l’acompanyament coral treballant amb gran part dels directors amb més renom del país (Lluís Vilamajó, Josep Vila i Casañas, Elisenda Carrasco, Josep Prats, Josep Vila Jover…) així com figures rellevants en l’àmbit internacional (Simon Halsey, Joan Company, Karmina Silec, Cristian Grases…). Ha estat membre de l’Equip Tècnic del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) del 2012 al 2017.
Actualment és pianista i sots-director de la Coral Renaixença de Sant Boi de Llobregat, director del cor infantil Coloraines de l’Orfeó Gracienc de Barcelona i pianista i sots-director de Roig Korai (Cor de noies) de la mateixa entitat.

També es dedica amb continuïtat a la música de cambra (actualment el duet Élégie amb la violinista Marie Perera i duo de lied amb la soprano Anaïs Oliveras) i ha ofert nombrosos recitals de piano sol. Ha col·laborat sovint amb l’OCP (Orquestra de Cambra del Penedès).

Altres facetes que destaquen de la seva trajectòria són espectacles escènics (col·labora sovint amb les companyies de teatre Els Pirates, Esdeveniments Ludovit, Corcada Teatre, The Feliuettes, Cia. Lalopez…) i participa en espectacles com “Shaking Shakespeare” (producció del Maldà Teatre) o “Big Bang Beethoven” (producció del Palau de la Música Catalana) així com en produccions de l’Auditori com Cantània i Cantagrans.

 


2008 – 2014

Pau Jorquera Bordonau

Nascut a Barcelona el 1982, Pau Jorquera inicià els estudis musicals a l’Escola de Música de Barcelona i, posteriorment, a l’Escola de Música de “la Guineu”. Cursà estudis de percussió amb Ignasi Vila. Ha rebut gran part de la seva formació musical de mans del mestre Ramon Porter.

Ha estudiat la Llicenciatura Superior de Direcció de Cor a l’ESMUC amb Johan Duijck, Josep Vila i Mireia Barrera;
també ha realitzat diversos cursos amb Xavier Puig, Josep Prats, Xavier Sans, Emilio de la Linde, Poire Vallvé, entre d’altres.

És Llicenciat en Direcció de Cor per l’ESMUC i Diplomat en Magisteri Educació Musical, per la UAB.

Dirigí durant 3 anys el cor infantil de l’Escola Ntra. Sra. de Lourdes, amb el que obtingué reconeixements del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Dirigí també el cor infantil El Virolet, la Societat Coral Il·lustració Artística de Sant Quirze del Vallès, el Cor Albada de Granollers i el Cor Diaula de Barcelona.
Amb aquests cors ha interpretat obres com L’Oratori de Nadal de C. Saint-Saëns, la Messe de Minuit de M.A. Charpentier i el Glòria d’A. Vivaldi.

Ha composat dues cantates per Cor Mixt, Cor Infantil i acompanyament instrumental, i diverses cançons i arranjaments per cor a capella.


2007

Meritxell Gallés i Pascual

Meritxell Gallés té el títol de Direcció de Cor i d’Orquestra, classes particulars de direcció d’orquestra amb Lluís Vila (des de 2006), Títol Superior de direcció de cor a l’ESMUC (2001-06), beca Erasmus en direcció de cor i d’orquestra al CNSMD Lyon (2005-06), 1r curs de direcció de cor al CSMMB amb Carles Comalada (2000-
01), XIX i XXI Curs Internacional de Cant i Direcció de Cor a les Illes Balears (1995 i 1997), Curs de Direcció Coral Audicor (1996), Curs de Direcció Coral de la FCEC (1995-96).

Ha fet classes de Cant, Piano, Percussió i Teoria de la música.


2005 – 2007

Tomàs Grau

Tomàs Grau és membre de la nova generació de directors catalans, que combina la seva experiència com a director i instrumentista amb un nivell important de sensibilitat musical i una formació acurada, sempre en constant increment.

La seva sòlida formació musical comprèn estudis de Piano, Violí, Cant i Percussió, com també les titulacions de Professor de Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament, i de Professor Superior en Direcció de Cors, assolint les màximes qualificacions i el Premi d’Honor en aquesta especialitat al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona l’any 2003.


2008 / 1991 – 2005

Benet J.Puig i Balletbó

En Benet Puig es formà en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i estudià Direcció Coral amb mestres com Enric Ribó i Pier Caó.

Les primeres passes en la Direcció Coral les va fer com a segon director a la Coral Renaixença a les ordres del mestre Ramon Marcó i Cabré, que li va transmetre la seva passió per la música.

L ’any 1990, i en el marc del Concurs de Polifonia i Havaneres de Torrevieja (Alacant), el Sr. Marcó donà la direcció de l’obra obligada de polifonia a en Benet Puig, aconseguint el primer premi d’aquesta modalitat. Aquell moment es va fer la substitució formal en la direcció coral i assumí la direcció del cor.

L’any 2008 tornà de forma provisional a la direcció de la Coral Renaixença.

Des de l’any 1994 dirigeix la Coral de Sant Climent de Llobregat, amb la qual ha aconseguit fites importants.


1975 – 1991

Ramon Marcó i Cabré

Ramón Marcó va ser el primer director de la Coral Renaixença, al llarg de 15 anys, des de la seva fundació l’any 1975 i fins l’estiu de 1991 realitzant amb ella més de 300 concerts per tot Catalunya, l’Estat Espanyol, França, Itàlia, Suïssa, Txèquia, Polònia i Àustria, acomiadant-se de la coral en els concerts realitzats a Roma i al Vaticà davant del Papa Joan Pau II l’agost del 1991. Entre els guardons rebuts destaquen els dos primers premis que va obtenir al Concurs de Polifonia i Havaneres de Torrevella els anys 1986 i 1990.

La recerca d’harmonitzacions i repertoris nous, la gran varietat d’estils que li agradava interpretar amb la coral, donant una certa originalitat als seus programes, així com la traducció i adaptació de musicals de Broadway, la recuperació de sarsueles com ” La Paula té unes mitges” d’Enric Morera, la innovació en la presentació i coreografies en els concerts i musicals van fer d’en Ramon Marcó un dels directors més destacats i singulars del nostre país.

El Cant de la Senyera, interpretat per un centenar de cantaires a la parròquia de Sant Pere de Gavà, va presidir la cerimònia del seu acomiadament.

Va morir el 4 de desembre de 2005 a l’edat de 82 anys.