Direcció

L’equip musical de la coral està constituït per:

DIRECTORA

Laia Santanach i Vallvé

SOTS-DIRECTOR i PIANISTA

Paul Perera i Arguedas


2014 – actualitat

Laia Santanach i Vallvé

Laia Santanach i Vallvé ha estudiat direcció amb Josep Vila i Casañas, cant amb Lluís Vilamajó i actualment estudia el Superior de Cant al Liceu amb Marta Mathéu. És titulada professora superior de flauta travessera pel Conservatori Superior de Música de Barcelona, havent tingut de professors, entre d’altres, Josep Maria Brotons i Jaume Cortadellas.

També és llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha realitzat cursos de formació en direcció coral amb Martin Schmidt, Johan Duijck, Néstor Andrennacci, Christian Grube, Werner Pfaff, Javier Busto, Vasco Negreiros i altres impartits per la FCEC. També ha rebut formació vocal de Carlos Mena i de Cos-Art amb Carme Ciuró.

Ha cantat al cor professional Alumni de l’ESMuC. Organitza i canta als projectes de Fònics 2.0. Ha format part, entre d’altres, del Cor de Noies de l’Orfeó Català dirigit per Lluís Vilamajó, del Cor Femení Voxalba dirigit per Elisenda Carrasco i del Cor de Cambra de Diaula, també sota la direcció de Lluís Vilamajó.

Actualment dirigeix el cor de cambra GAC de Barcelona, el Cor de Noies Roig Korai de l’Orfeó Gracienc de Barcelona i la Coral Renaixença de Sant Boi de Llobregat. Ha fet de sots-directora de Lluís Vilamajó a la Polifònica de Puig Reig. També ha dirigit la Coral La Fuga de Lluïsos de Gràcia, el Cor Tessàlia de Barcelona i  ha codirigit el Cor Trobada junt amb Ariadna de Casacuberta.

Forma part de l’equip tècnic de la FCEC.


2015 – actualitat

Paul Perera Arguedas

Nascut a Barcelona, inicia els seus estudis musicals en l’àmbit familiar; primer amb la seva tieta-àvia Mercedes Perera i després a l’acadèmia Le violon rouge amb la seva tieta Mª Rosa Arguedas. Acaba el grau mig al Conservatori Municipal de Música Barcelona (CMMB) amb la professora Mª Carme Poch obtenint el Premi d’Honor de piano i es llicencia a l’Escola superior de Música de Barcelona (ESMUC) amb la professora Mª Jesús Crespo obtenint matrícula d’honor en piano i en projecte final de carrera. Posteriorment realitza diversos post-graus al conservatori del Liceu amb el mestre Luiz de Moura Castro.
A l’època d’estudiant ha estat guardonat en nombrosos concursos tant com a pianista solista com amb diverses formacions cambrístiques (Sant Anastasi-Lleida, Joventuts Musicals-Vilafranca del Penedès, Arjau-Barcelona, Eugènia Verdet-Vilafranca del Penedès, Paper de Música-Capellades, Pòdiums Musicals-St. Joan de Vilatorrada, etc).
La seva activitat professional és polifacètica: combina la docència i l’activitat concertística (piano sol o amb formacions de cambra) amb l’acompanyament coral (actualment és pianista i sots-director de la Coral Renaixença de Sant Boi i de les corals infantils i Roig Korai – cor de noies- de l’Orfeó Gracienc de Barcelona). També col·labora sovint amb l’Orquestra de Cambra del Penedès (OCP) i treballa freqüentment en obres de teatre en produccions amb música en directe (cia Els Pirates, produccions del Palau de la Música Catalana, amb els directors Xavier Martínez i Pablo Rosal…) de les que destaquen el musical Shaking Shakespeare, nominat als premis de la crítica a millor musical 2016. També ha composat i arranjat molta música coral de les que destaquen “La venedora de llumins”, cantata encarregada per l’Orfeó Gracienc per ser cantada per tots els cors de la casa en motiu del 110è aniversari de l’entitat i que ha estat enregistrada.

 


2008 – 2014

Pau Jorquera Bordonau

Nascut a Barcelona el 1982, Pau Jorquera inicià els estudis musicals a l’Escola de Música de Barcelona i, posteriorment, a l’Escola de Música de “la Guineu”. Cursà estudis de percussió amb Ignasi Vila. Ha rebut gran part de la seva formació musical de mans del mestre Ramon Porter.

Ha estudiat la Llicenciatura Superior de Direcció de Cor a l’ESMUC amb Johan Duijck, Josep Vila i Mireia Barrera;
també ha realitzat diversos cursos amb Xavier Puig, Josep Prats, Xavier Sans, Emilio de la Linde, Poire Vallvé, entre d’altres.

És Llicenciat en Direcció de Cor per l’ESMUC i Diplomat en Magisteri Educació Musical, per la UAB.

Dirigí durant 3 anys el cor infantil de l’Escola Ntra. Sra. de Lourdes, amb el que obtingué reconeixements del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Dirigí també el cor infantil El Virolet, la Societat Coral Il·lustració Artística de Sant Quirze del Vallès, el Cor Albada de Granollers i el Cor Diaula de Barcelona.
Amb aquests cors ha interpretat obres com L’Oratori de Nadal de C. Saint-Saëns, la Messe de Minuit de M.A. Charpentier i el Glòria d’A. Vivaldi.

Ha composat dues cantates per Cor Mixt, Cor Infantil i acompanyament instrumental, i diverses cançons i arranjaments per cor a capella.


2007

Meritxell Gallés i Pascual

Meritxell Gallés té el títol de Direcció de Cor i d’Orquestra, classes particulars de direcció d’orquestra amb Lluís Vila (des de 2006), Títol Superior de direcció de cor a l’ESMUC (2001-06), beca Erasmus en direcció de cor i d’orquestra al CNSMD Lyon (2005-06), 1r curs de direcció de cor al CSMMB amb Carles Comalada (2000-
01), XIX i XXI Curs Internacional de Cant i Direcció de Cor a les Illes Balears (1995 i 1997), Curs de Direcció Coral Audicor (1996), Curs de Direcció Coral de la FCEC (1995-96).

Ha fet classes de Cant, Piano, Percussió i Teoria de la música.


2005 – 2007

Tomàs Grau

Tomàs Grau és membre de la nova generació de directors catalans, que combina la seva experiència com a director i instrumentista amb un nivell important de sensibilitat musical i una formació acurada, sempre en constant increment.

La seva sòlida formació musical comprèn estudis de Piano, Violí, Cant i Percussió, com també les titulacions de Professor de Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament, i de Professor Superior en Direcció de Cors, assolint les màximes qualificacions i el Premi d’Honor en aquesta especialitat al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona l’any 2003.


2008 / 1991 – 2005

Benet J.Puig i Balletbó

En Benet Puig es formà en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i estudià Direcció Coral amb mestres com Enric Ribó i Pier Caó.

Les primeres passes en la Direcció Coral les va fer com a segon director a la Coral Renaixença a les ordres del mestre Ramon Marcó i Cabré, que li va transmetre la seva passió per la música.

L ’any 1990, i en el marc del Concurs de Polifonia i Havaneres de Torrevieja (Alacant), el Sr. Marcó donà la direcció de l’obra obligada de polifonia a en Benet Puig, aconseguint el primer premi d’aquesta modalitat. Aquell moment es va fer la substitució formal en la direcció coral i assumí la direcció del cor.

L’any 2008 tornà de forma provisional a la direcció de la Coral Renaixença.

Des de l’any 1994 dirigeix la Coral de Sant Climent de Llobregat, amb la qual ha aconseguit fites importants.


1975 – 1991

Ramon Marcó i Cabré

Ramón Marcó va ser el primer director de la Coral Renaixença, al llarg de 15 anys, des de la seva fundació l’any 1975 i fins l’estiu de 1991 realitzant amb ella més de 300 concerts per tot Catalunya, l’Estat Espanyol, França, Itàlia, Suïssa, Txèquia, Polònia i Àustria, acomiadant-se de la coral en els concerts realitzats a Roma i al Vaticà davant del Papa Joan Pau II l’agost del 1991. Entre els guardons rebuts destaquen els dos primers premis que va obtenir al Concurs de Polifonia i Havaneres de Torrevella els anys 1986 i 1990.

La recerca d’harmonitzacions i repertoris nous, la gran varietat d’estils que li agradava interpretar amb la coral, donant una certa originalitat als seus programes, així com la traducció i adaptació de musicals de Broadway, la recuperació de sarsueles com ” La Paula té unes mitges” d’Enric Morera, la innovació en la presentació i coreografies en els concerts i musicals van fer d’en Ramon Marcó un dels directors més destacats i singulars del nostre país.

El Cant de la Senyera, interpretat per un centenar de cantaires a la parròquia de Sant Pere de Gavà, va presidir la cerimònia del seu acomiadament.

Va morir el 4 de desembre de 2005 a l’edat de 82 anys.